• heb
  • arab
  • eng

יוסי דרור ז"ל

נציב ליונס ישראל בין השנים 1990-1991

סיסמתו: הרחבה – זו המטרה.

יליד פתח-תקווה, נשוי לפגית, אב לשלושה ילדים וסב לחמישה נכדים. גדל ברמת גן, בה היה חבר "הנוער העובד והלומד", ועמד בראש קבוצת המתנדבים לנח"ל. שירת בצבא, בנח"ל מוצנח. עם שחרורו מהצבא, החל לעבוד בתעשייה האווירית כטכנאי עיבוד שבבי והגיע לתפקיד של ראש מינהל רכש ולוגיסטיקה של פרויקט "הלביא" ולאחר מכן של מפעל "להב", המייצר ומשביח מטוסי קרב. בשנת 1998, נשלח מטעם התעשייה האווירית לנהל את ארגון הרכש במשלחת בניו-יורק, במעמד של סמנכ"ל לרכש ולוגיסטיקה, הממונה על כל הרכישות בצפון אמריקה. במהלך שהותו בארה"ב, השלים לימודי תואר ראשון ושני במדעי הניהול. ב-2006, עם חזרתו ארצה, השתלב במערך הרכש והלוגיסטיקה של החטיבה לייצור כלי טייס אזרחיים, בתפקיד ראש המנהל.

דליה ונחום יעקובי, חברי מועדון ליונס כפר-סבא, היו אלה שהביאו את ניחוח הליונס לאפו של יוסי דרור, כשהציעו לו, בשנת 1983, להקים יחד עמם ועם חברים נוספים, את מועדון ליונס כפר סבא. יוסי הסכים להצטרף למועדון והיה בין עמודי התווך שייסדו וייצבו אותו.

בשנת 1986, כשנבחר יוסי דרור לנשיא השלישי של מועדון כפר-סבא, היה עדיין המועדון בחיתוליו והיה זקוק ליד מכוונת. החברים היו עדיין בעיצומו של תהליך התגבשות חברתית וקהילתית. הפעילות השנתית התמקדה בעיקר סביב הגיבוש החברתי והטמעת הרוח הליוניסטית בחברים.

הפעילות הקהילתית התמקדה:

*    בהחלטה לאמץ את מחלקת הילדים של בית חולים "מאיר", לשם כך נערך אירוע התרמה גדול, שאפשר רכישת מכשיר ייחודי, לפי בקשת מנהל המחלקה.

*    באיוש עמדת הטרמפיאדה בצומת רעננה/כפר-סבא צפון.

עד להסמכתו לנציב, ביולי 1990, בוועידה העולמית בסנט לואיס, שימש יוסי כראש נפה וכחבר קבינט.

מספר פעולות שנעשו לראשונה בליונס ישראל, מייחדות את שנתו של יוסי דרור כנציב:

1.   ייצוג ליונס ישראל בוועדה הציבורית לבחירת אות הנשיא למתנדב, בעת       כהונתו של הנשיא חיים הרצוג ז"ל.

2.   יזום פרויקט משותף בין מועדון כפר-סבא והנהלת בית החולים "מאיר", שעיקרו הקמת בנק הדם בבית-החולים, כשהמימון היה מה-L.C.I.F, קרן הסיוע הבין-לאומי. הייתה זו הפעם הראשונה, בה השתתפה הקרן במימון פרויקט בישראל.

במעמד קבלת התרומה, בסך של 50,000$, השלימה הנהלת קופ"ח דאז, סכום דומה למטרת הקמת בנק הדם.

3.   בתחילת כהונתו כנציב המחוז, החליט יוסי דרור ליישם את החלטות הוועידות הארציות של ליונס ישראל, להעביר את מחוז 356 – ליונס ישראל – ממקומו במפה הליוניסטית, באזור האפרו-אסיאני, לאזור האירופאי. יישום פניות אלה לליונס הבינלאומי נתקל בקשיים עצומים. נציב לשעבר, רמי ארד, התייצב לעזרתו ויחד, החלו לשכנע את מדינות האזור האפרו-אסיאני להסכים "לשחרור" מחוז 356 מאזורם, ובמקביל לשכנע את אזור אירופה, לקבל את ליונס ישראל . פעילות אלו ארכו חודשים רבים. עשרות מכתבי שכנוע נשלחו למדינות רבות ובשלהי כהונתו, הצליח יוסי דרור לשכנע את הפורום האירופאי לקבל משלחת מישראל  לכנס השנתי, שנערך באיסטנבול באוגוסט 1991. הכנס היה אבן היסוד לקליטת ליונס ישראל בפורום אירופה, והוא גרר בעקבותיו את המעבר לפורום האירופאי, תחת  המספר החדש – 128.

4.   הקמת עמותת ידידי מפעלי הליונס בישראל, בראשותה של רותי עופר. הפתיחה נערכה בהשתתפות שגרירי ארצות הברית ומצרים בישראל, ראשי הערים: אלי לנדאו ויצחק וולד, הנהגת הליונס ואישי ציבור נוספים. למחרת הפתיחה, פרצה מלחמת המפרץ הראשונה, שטרפדה את המהלך כולו.

בטקס איש השנה, נבחרו כאנשי המופת: פרופ' דן מיכאלי, על תרומתו לבריאות; חיה ואליהו הירש, על תרומתם לקהילה; מיכאל גורדוס, על תרומתו לתקשורת.

המועדונים החדשים שהוקמו בשנת נציבותו של יוסי דרור: רחובות, ראשון לציון, דרור רעננה, ליש חולון.

יוסי דרור המשיך בפעילותו השוטפת במועדון כפר-סבא ולקח חלק בהישגיו  כמועדון מצטיין, פעמים מספר במחוז 356 ולאחר מכן במחוז 128. כמו כן, בתקופת כהונתו של ישראל נוחם נציב המחוז, כיהן יוסי כיו"ר ועדת איש השנה הארצי.

Go to top